Business Internaţional

Tranzacţia prin care ArcelorMittal va prelua Ilva, cea mai mare oţelărie europeană, ar putea eşua, în contextul în care Luigi Di Maio investighează condiţiile tranzacţiei

Tranzacţia prin care ArcelorMittal va prelua Ilva, cea...

Autor: Alex Ciutacu

25.07.2018, 12:25 188

Guvernul italian revizuieşte tranzacţia prin care ArcelorMittal ar trebui să preia compania Ilva şi anunţă că ar putea da un aviz negativ în cazul în care descoperă nereguli, a transmis Luigi Di Maio, ministrul pentru industrie din Italia, potrivit Reuters.

Gigantul oţelului ArcelorMittal a ajuns anul trecut la un acord de a cumpăra Ilva, cea mai mare oţelărie a Europei, care se află sub administraţie specială din partea statului. ArcelorMittal ar trebui să preia conducerea oţelăriei în data de 1 iulie.

Cu toate acestea, noul guvern a întârziat preluarea şi a cerut organelor anti-corupţie din ţară să revizuiască tranzacţia semnată de fosta administraţie guvernamentală.

„Avem obligaţia de a verifica faptele în contextul problemelor critice care au fost ridicate în ultima vreme”, transmite biroul lui Di Maio. „Credem că sunt condiţii care ne cer să începem o procedură administrativă care ar duce la o posibilă anulare a tranzacţiei”, adaugă biroul ministrului, adăugând că revizuirea ar putea dura 30 de zile.

Între timp, Di Maio, care conduce mişcarea politică M5S, a anunţat că se va întâlni astăzi cu oficialii ArcelorMittal pentru a renegocia oferta iniţială.

Sub termenii dinh 2017, ArcelorMittal ar plăti 1,8 miliarde de euro pentru a achiziţiona Ilva şi apoi ar investi 1,2 miliarde de euro pentru a spori productivitatea şi 1,1 miliarde de euro pentru a reduce poluarea de la fabrica principală din Taranto.

În plus, compania a anunţat sindicatele că va reduce forţa de muncă de la fabrica din Taranto la 7.600 de angajaţi, de la cei 10.900 pe care îi are în prezent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO