Business Internaţional

Tranzacţie majoră pe piaţa hotelieră: Accor cumpără 97 de hoteluri din trei ţări, pentru 900 milioane euro

Tranzacţie majoră pe piaţa hotelieră: Accor cumpără...

Autor: Anca Dumitrescu

27.05.2014, 17:54 997

Un număr de 86 de hoteluri din Germania şi Olanda, cu 11.286 de camere, vor fi preluate de la fonduri de investiţii administrate de Moor Park Capital Partners, a anunţat Accor într-un comunicat.

Accor, proprietarul brandurilor Sofitel şi Ibis, discută totodată cu Axa Real Estate Investment Managers finalizarea preluării a 11 hoteluri în Elveţia, cu 1.592 de camere.

"Aceste tranzacţii dau un semnal puternic privind capacitatea noastră de a implementa rapid strategia de restructurare a portofoliului diviziei HotelInvest", a declarat directorul general al Accor, Sebastien Bazin, într-un comunicat.

Accor, cel mai mare operator de hoteluri din Europa, a înfiinţat anul trecut HotelInvest pentru a cumpăra proprietăţi, renunţând la un plan anterior de vânzare de active şi concentrare pe activităţi de management.

În primele trei luni ale acestui an, Accor şi-a mărit capacitatea de cazare cu 4.449 de camere, pe fondul creşterii cererii pe principalele sale pieţe cu excepţia Franţei, unde a avut loc o creştere a taxelor.

În urma acestor achiziţii, hoteluril deţinute de HotelInvest vor avea o contribuţie de circa 68% la profitul operaţional net al diviziei, comparativ cu o ţintă pe termen mediu de 75%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO