Business Internaţional

„Trenul Brexit” nu mai poate fi oprit, dar nici lăsat să deraieze: Uniunea Europeană renunţă să mai încerce să oprească Brexit-ul. Donald Tusk: Scopul este să evităm un fiasco

„Trenul Brexit” nu mai poate fi oprit, dar nici...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

10.02.2019, 18:31 585

Uniunea Europeană a abandonat ideea că procesul de ieşire al Marii Britanii din Uniunea Europeană poate fi oprit, prioritatea fiind acum „evitarea unui fiasco” dacă varianta finală va fi un Brexit fără acord, a declarat miercuri Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, citat de Reuters.

În urma unei întâlniri cu prim-ministrul irlandez Leo Varadkar, Tusk a transmis că nu vede „o forţă capabilă să blocheze un Guvern şi o opoziţie pro-Brexit”.

Prim-ministrul britanic Theresa May se va întâlni joi cu oficialii Uniunii Europene în Bruxelles, cu intenţia de a obţine rediscutarea acordului negociat în luna noiembrie. Donald Tusk şi Leo Varadkar au transmis că susţin opinia generală a liderilor europeni că acordul nu trebuie schimbat.

„Sper că vom auzi de la prim-ministrul May mâine o propunere realistică pentru încheierea impasului. Consider că o soluţie comună este posibilă”, a declarat Tusk.

Donald Tusk a transmis că Uniunea Europeană trebuie să îşi consolideze planul privind eventualitatea unui Brexit fără acord.

„Simţul responsabilităţii ne spune să ne pregătim pentru un posibil fiasco”, a declarat preşedintele Consiliului European.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO