Business Internaţional

Ucrainenii susţin că au distrus un depozit de muniţie dintr-o zonă ocupată de ruşi

Ucrainenii susţin că au distrus un depozit de muniţie...

Autor: Petru Mazilu

18.06.2023, 09:36 46

Autorităţile ucraienene afirmă că au distrus un depozit de muniţie aflat în Hersonul ocupat de ruşi, potrivit Reuters.

Forţele ucrainene au distrus un depozit de muniţie important în apropierea oraşului portuar Henichesk, ocupat de Rusia, a declarat duminică Serhiy Bratchuk, purtător de cuvânt al administraţiei militare din Odesa.

„Forţele noastre armate au dat o lovitură bună dimineaţa, una foarte puternică, în satul Rykove, districtul Henichesk, în teritoriul ocupat temporar al regiunii Herson. Acolo era un depozit de muniţie foarte important. Acesta a fost distrus", a declarat Bratchuk prin intermediul unui mesaj video.

Informaţia nu a fost confrmată de ruşi şi nu a putut fi verificată din surse independente. Totuşi, pe reţelele de socializare au apărut filmări care arată o coloană uriaşă de fum şi mai multe sunete de explozie.

Rykove se află la aproximativ 20 de kilometri de Henichesk, un oraş portuar de la Marea Azov, în sudul Ucrainei. Zona a fost ocupată de ruşi încă de la începerea războiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO