Business Internaţional

Ultimatum fără precedent: Donald Trump a orodonat companiilor americane ca în 45 de zile să întrerupă afacerile cu celebrele aplicaţii chinezeşti TikTok şi WeChat. Prima reacţie pe bursă: Firmele chinezeşti de IT au înregistrat o pierdere de 100 mld. dolari

Ultimatum fără precedent: Donald Trump a orodonat...

Autor: Iulian Tenchiu

07.08.2020, 11:10 2136

Donald Trump a cerut companiilor americane ca în maxim 45 de zile să înceteze afacerile cu ByteDance, deţinătorul celebrei aplicaţii TikTok şi WeChat, care este deţinut de Tencent. Liderul de la Casa Albă a lansat acest ordin în contextul campaniei împotriva aplicaţiilor pe care acesta le consider un pericol la adresa securităţii naţionale, scrie Financial Times.

În urma acestei decizii, acţiunile companiilor chinezeşti din it s-au prăbuşit, acestea pierzând 100 mld. de dolari.

Această decizie a liderului american vine în contextul anunţului făcut de gigantul tehnologic Microsoft, care intenţionează să cumpere aplicaţia TikTok, înainte de data de 15 septembrie, termen limită stabilit de Trump.

Potrivit unui oficial american, această fereastră de 45 de zile ar da timp Microsoft şi altor cumpărători interesaţi să ajungă la o înţelegere cu gigantul TikTok.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO