Business Internaţional

Un atac cu rachete ruseşti la Dnipro a ucis un copil de 2 ani şi a rănit 22 de persoane

Un atac cu rachete ruseşti la Dnipro a ucis un copil de...

Autor: Cosmin Pirv

04.06.2023, 09:48 36

O fetiţă în vârstă de 2 ani a fost ucisă şi 22 de persoane au fost rănite, inclusiv cinci copii, după ce o rachetă rusească a lovit în apropierea oraşului Dnipro, din centrul Ucrainei, a declarat duminică guvernatorul regional Serhiy Lysak, citat de Reuters.

„Peste noapte, corpul unei fetiţe care tocmai împlinise doi ani a fost scos de sub dărâmăturile unei case”, a scris Serhiy Lysak pe Telegram.

17 persoane erau tratate la spital după atacul asupra unei zone rezidenţiale cu rachete de croazieră cu rază scurtă de acţiune Iskander, a precizat Lysak.

Racheta a lovit între două clădiri rezidenţiale cu două etaje, distrugându-le parţial şi avariind o serie de case, maşini şi infrastructură, a precizat Lysak.

Reuters nu a putut verifica în mod independent raportul.

Mykola Lukaşuk, şeful consiliului regiunii Dnipropetrovsk, a declarat că 17 copii au murit în regiune de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022.

„Niciun cuvânt nu poate alina durerea părinţilor care au pierdut cel mai preţios lucru din viaţa lor”, a declarat Lukaşuk.

Războiul a ucis cel puţin 485 de copii în Ucraina şi a rănit aproape 1.500, a declarat duminică Biroul Procurorului General al ţării pe Telegram.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO