Business Internaţional

Un nou membru în familia regală a Marii Britanii, primul copil al prinţului Harry: Ducesa Meghan de Sussex a născut un băiat

Un nou membru în familia regală a Marii Britanii,...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

06.05.2019, 16:44 855

Ducesa Meghan de Sussex a născut, luni dimineaţă, un băieţel, primul ei copil şi al prinţului Harry şi, totodată, al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

Informaţia a fost făcută publică pe contul ducilor de Sussex de pe reţeaua de socializare online Instagram.

Potrivit aceluiaşi mesaj, copilul s-a născut luni dimineaţă, cu o greutate de 3,26 kilograme. "Ducesa Meghan şi copilul sunt sănătoşi şi se simt bine. Cuplul mulţumeşte publicului pentru entuziasmul împărtăşit şi pentru sprijinul arătat de-a lungul acestei perioade din vieţile lor. Mai multe detalii vor fi oferite în zilele următoare", potrivit aceluiaşi mesaj.

Cu doar o jumătate de oră înainte, BBC informa că ducesa Meghan de Sussex a intrat în travaliu, citând un comunicat al Buckingham Palace, reşedinţa oficială a reginei Elizabeth a II-a.

"Ducesa a intrat în travaliu la primele ore ale dimineţii. Ducele de Sussex este alături de alteţa sa regală. Un anunţ va fi făcut în curând", potrivit comunicatului.

Speculaţiile privind noul bebeluş regal au luat amploare pentru că ducii de Sussex au anunţat că au decis să păstreze discreţia privind detaliile legate de naştere.

"Ducele şi ducesa abia aşteaptă să împărtăşească vestea emoţionantă cu toată lumea, după ce vor avea oportunitatea de a celebra în privat evenimentul ca o nouă familie", se arăta într-un comunicat emis de palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei Marii Britanii, pe 11 aprilie.

Anul trecut, pe 15 octombrie, palatul Kensington a anunţat că ducesa Meghan de Sussex este însărcinată, iar copilul, al şaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, se va naşte în primăvara lui 2019. Aflată la un eveniment oficial, la începutul lunii ianuarie, fosta actriţă americană Meghan Markle a sugerat că bebeluşul se va naşte la sfârşitul lunii aprilie - începutul lunii mai.

De mai multe săptămâni au apărut speculaţii şi despre posibilitatea ca ducesa Meghan să nu nască la acelaşi spital din Londra ales de cumnata sa, ducesa Catherine de Cambridge, şi de mama prinţului Harry, regretata prinţesă Diana. Unele surse spun că Meghan ar putea naşte fie la un spital din Windsor - Frimley Park Hospital din Surrey -, aproape de noua ei locuinţă, fie acasă, aşa cum a făcut regina Elizabeth a II-a în cazul tuturor celor patru copii ai ei.

Copilul ducesei Meghan de Sussex nu va moşteni titlul princiar pe care îl poartă tatăl său. Viitorul bebeluş regal va trebui să se mulţumească cu titlurile moştenite de la părinţi, conte de Dumbarton, dacă va fi băiat, sau lady Mountbatten-Windsor, dacă va fi fată. Însă situaţia se poate schimba dacă regina decide să îi ofere titlu princiar celui de-al optulea strănepot al său.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 37 de ani, s-au căsătorit în mai 2018, după o relaţie de doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO