Business Internaţional

Un nou partid de extremă-dreapta apare pe scena politică din Ungaria

Un nou partid de extremă-dreapta apare pe scena...

Autor: Marian Avram

09.07.2017, 11:31 254

Jobbik, care este şi principalul partid de opoziţie, s-a distanţat de platforma de extremă-dreapta, adoptând o abordare tot mai centristă. Astfel, s-a creat un spaţiu în care o nouă formaţiune politică poate deveni reprezentativă pentru cetăţenii maghiari cu viziuni de extremă-dreapta.

Sâmbătă, un grup de oameni cu viziuni extremiste s-au adunat într-una dintre suburbiile Budapestei, fluturând steaguri cu tentă rasistă. Cu toate că numărul participanţilor a fost redus, ei au reuşit să capteze atenţia principalelor posturi de televiziune din Ungaria.

Noul partid, care ar urma să se numească ”Forţă şi Determinare”, pare mai radical decât orice altă formaţiune de pe scena politică a Ungariei, având o agendă rasistă şi opunându-se mişcărilor liberale.

Balázs László, unul dintre liderii mişcării, a ţinut un discurs la această întrunire în care a afirmat că Europa a dat dovadă de o ”toleranţă bolnavă” în ceea ce priveşte minorităţile şi fluxul de migranţi.

"Zeci de milioane de oameni îngroaşă rândurile arabilor, africanilor şi ţiganilor care nu vor da dovadă de toleranţă, după ce îşi vor da seama de puterea pe care le-o dă supremaţia demografică. Comunitatea noastră etnică trebuie să fie pe primul loc. Nu există egalitate”, a declarat László.

Un alt lider al mişcării, Zsolt Tyirityán, a afirmat că ”istoria lumii se câştigă şi se pierde prin populaţie, prin lupta pentru spaţiul vital. Oricine spune altceva ori suferă de iluzii, ori minte. Oricum am privi lucrurile, cel mai puternic câştigă întotdeauna.”

”Am conştiinţa rasei. Sunt mândru că sunt un european alb. Şi îmi rezerv dreptul de a apăra asta", a adăugat Tyirityán.

După discursul lui Tyirityán, un simpatizant i-a cerut să-i dea un autograf pe cartea lui Adolf Hitler, Mein Kampf.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO