Business Internaţional

Un nou scandal în care este implicat Facebook. Gigantul este acuzat că încălcă legea şi că se comportă ca un "gangster digital"

Un nou scandal în care este implicat Facebook. Gigantul...

Autor: Andra Stroe

23.02.2019, 20:15 646

Facebook a încălcat în mod deliberat legea privind confidenţialitatea şi dreptul la concurenţă şi ar trebui să facă obiectul unei reglementări legale, potrivit unui raport al Parlamentului britanic care denunţă compania şi directorii săi, asociindu-i cu numele de "gangsteri digitali".

Acuzaţiile vin după ce parlamentul şi-a folosit puterea legală pentru a confisca documentele interne ale Facebook, deoarece Mark Zuckerberg, directorul executiv al acesteia, a refuzat să răspundă la întrebări în faţa reprezentanţilor instituţiei anul trecut, obstrucţionând ancheta. „Facebook trebuie să îşi schimbe în mod semnificativ modelul de afaceri şi practicile pentru a menţine încrederea", se arată în raport. Acesta arată, de asemenea, că Facebook a lucrat pentru a „înfometa” alte companii, cum ar fi compania de tehnologie Six4Three.

Raportul acuză şi alte reţele sociale de intenţia de „monopolizare”: „Companiile ca Facebook nu ar trebui lăsate să acţioneze precum nişte <gangsteri digitali> în lumea online, condiderându-se deasupra şi în afara legii. Guvernul ar trebui să ia în considerare impactul acestui monopol asupra democraţiei şi lumii politice”, au spus reprezentanţii comitetului, citaţi de Daily Mail.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO