Business Internaţional

Un oficial de top de la Washington este anchetat de FBI într-un caz de contraspionaj

Un oficial de top de la Washington este anchetat de FBI...
10.11.2014, 16:27 1058
Unul dintre cei mai importanţi diplomaţi din cadrul Departamentului de Stat sin SUA este anchetat de FBI, într-un caz de contraspionaj, conform unor informaţii publicate de ziare de top din SUA, citate de Business Insider.
 
Washington Post scrie că Robin Raphel, un diplomat influent în administraţia americană, cu o carieră de 40 de ani, în care a fost şi consilier al Departamentului de Stat pe problema Pakistanulu, ar fi supectată că a dus acasa documente clasificate.
 
New York Times subliniază că este extrem de rar pentru FBI să deschidă o anchetă de acest tip împotriva unui diplomat american de asemenea calibru.
 
Nu este foarte clar din primele informaţii publicate de presa americană care sunt suspiciunile la adresa lui Robin Raphael, însă nivelul ei de acces la informaţii secrete a fost revocat cât timp autorităţile încearcă să afle de ce a luat anumite documente acasă şi dacă încerca să le vândă unui guvern străin. Autorităţile au percheziţionat locuinţa diplomatului american vineri.
 
CNN notează, citând surse guvernamentale, că ancheta este una tipică pentru un caz de contraspionaj.
 
Raphael este conectată indirect cu cel puţin un alt caz misterios de politică externă, după ce în 1988 soţul ei, pe atunci ambasador al SUA în Pakistan, a murit într-un accident de avion în care se afla şi preşedintele pakistanez, generalul Mohammed Zia ul-Haq.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO