Business Internaţional

Un think tank german, la baza problemei pe care o au nemţii cu BCE

Un think tank german, la baza problemei pe care o au...

Autor: Catalina Apostoiu

30.08.2017, 00:00 308

Pentru a afla de ce nemţii sunt atât de exasperaţi de BCE, merită să faci o vizită la un mic think tank din München, scrie Bloomberg.

Institutul pentru Cercetare Economică Ifo a devenit cunoscut drept cel mai ascuţit ghimpe din coasta BCE în timpul crizei financiare din zona euro, când Hans-Werner Sinn, pe atunci preşedinte al acestuia, a declarat că sute de miliarde de euro din banii contribuabililor sunt folosiţi pentru a susţine un bloc monetar fragil.

Deşi Sinn s-a retras cu 16 luni în urmă, rapoartele Ifo continuă să inflameze opinia publică în timpul succesorului acestuia, Clemens Fuest.

Înfiinţat în 1949 cu ajutorul lui Ludwig Erhard, care urma să devină al doilea cancelar al Germaniei în anii ’60, Ifo a devenit rapid una dintre cele mai importante organizaţii de cercetare ale ţării, cu rol în oferirea de consultanţă pe probleme economice ministerului economiei.

Indicele său lunar privitor la optimismul în mediu de business al celei mai mari economii europene este urmărit îndeaproape. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO