Business Internaţional

Un tigru de la o grădină zoologică din New York a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus

Un tigru de la o grădină zoologică din New York a fost...

Autor: Ana Obretin

06.04.2020, 09:11 114099

Un tigru de la Grădina Zoologică din Bronx, New York, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Autorităţile federale şi specialiştii de la grădina zoologică spun că este primul caz de infectare cu noul coronavirus înregistrat la un animal în SUA, dar şi în rândul tigrilor de pe glob.

Nadia, în vârstă de 4 ani, şi alţi şase tigri şi lei care s-au îmbolnăvit, au fost infectaţi de un angajat al grădinii, asimptomatic. Parcul a fost închis publicului încă din 16 martie, potrivit Bloomberg.

Animalul a început să aibă simptome din 27 martie. Toate felinele se simt bine şi se vor recupera, au spus reprezentanţii grădinii.

Rezultatele testului i-au luat prin surprindere pe specialişti, iar directorul grădinii şi-a exprimat speranţa că noile informaţii vor fi utile pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Noua descoperire a ridicat semne de întrebare privind transmiterea virusului la animale.

Departamentul pentru agricultură american, care a confirmat rezultatele testului efectuat în laboratorul veterinar al grădinii zoologice, a transmis că nu există alte cazuri cunoscute de infectare cu noul coronavirus în rândul animalelor de companie sau la fermele din SUA. De asemenea, nu există dovezi care să arate că animalele pot transmite virusul la om sau că ar fi sursă de infectare în SUA.

Instituţia a transmis că nu recomandă testarea de rutină pentru noul coronavirus în rândul animalelelor şi nici al angajaţilor de la grădinile zoologice. Totuşi, în SUA au fost testate câteva animale, rezultatele fiind negative cu excepţia celor ale Nadiei.

Felinele au dezvoltat o tuse seacă, iar unele dintre ele şi-au pierdut pofta de mâncare. Doar Nadia a fost testată, pentru că este necesară anestezierea animalului pentru a preleva o mostră de sânge, iar aceasta fusese oricum adormită pentru a fi consultată.

În lume, au existat câteva cazuri de pisici şi câini care au fost infectaţi în urma contactului foarte apropiat cu persoane bolnave. Printre animale se numără un câine din Hong Kong testat pozitiv pentru un nivel scăzut de virus în februarie şi la începutul lunii martie.

Autorităţile din Hong Kong au concluzionat că animalele de companie nu pot transmite virusul omului, dar pot fi infectate în urma contactului direct cu stăpânii.

Mai mulţi cercetători au analizat posibilitatea ca diferite specii de animale să transmită virusul, potrivit World Organization for Animal Health. Autorităţile americane au recomandat ca, având în vedere numărul mic de cazuri de infectare înregistrate în rândul animalelor, persoanele care au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus să limiteze contactul cu acestea.

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de joi

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO