Business Internaţional

Una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din lume va începe de anul viitor să perceapă taxă de intrare pentru turişti

Una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din...

Autor: Cosmin Pirv

10.09.2023, 08:13 3845

Veneţia intenţionează să experimenteze anul viitor o taxă de intrare de 5 euro pentru turiştii de o zi, a anunţat marţi consiliul municipal, citat de Reuters.

Taxa va fi aplicată în mod experimental în 30 de zile anul viitor, concentrându-se în principal pe sărbători şi pe weekendurile de vară, când numărul turiştilor este mare. Toţi vizitatorii cu vârsta de peste 14 ani vor trebui să o plătească.

Scopul este acela de a găsi „un nou echilibru între drepturile celor care locuiesc, studiază sau lucrează în Veneţia şi cele ale celor care vizitează oraşul", a declarat consilierul pentru turism din Veneţia, Simone Venturini.

Datele exacte ale planului şi modul în care acesta va fi gestionat vor fi stabilite după aprobarea finală a consiliului, care este aşteptată săptămâna viitoare.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO