Business Internaţional

Una dintre cele mai mari companii europene anunţă disponibilizări pe bandă: 3.600 de persoane vor fi concediate de Airbus

Una dintre cele mai mari companii europene anunţă...

Autor: Ştefan Stan

05.03.2018, 12:22 2938

Airbus, una dintre cele mai mari companii europene, anunţă reduceri de personal la două programe de avioane care au fost lovite puternic în ultimii ani, scrie Bloomberg. 

Managementul producătorului de avioane se va întâlni cu reprezentanţii Consiliului European al Muncii miercuri pentru a explica reducerea de personal din cadrul departamentelor de producţie al modelului superjumbo A380 şi a modelului militar A400M. 

În cadrul reducerii de personal, în jur de 3.600 de locuri de muncă vor fi afectate, cele mai afectate urmând să fie fabricile din Bremen, Augsburg, Sevilia şi Filton.

Germania încearcă să reducă impactul reducerii de personal asupra economiei sale. Spre exemplu, ministrul bavarez al economiei, Ilse Aigner, a spus că programul de economisire de costuri ar putea fi implementat fără reducerea de personal. 

Airbus a anunţat că ar rapoartele din media ar putea fi excesive şi că regretă scurgerea de informaţii în presă legate de îngrijorările pentru cele două programe. 
Deşi Airbus a reuşit să semneze un contract de 16 miliarde de dolari pentru A380 cu Emiratele Arabe, deal-ul va reuşi doar să susţină programul în următorii ani, în loc să crească producţia. 
 
 
     

    Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

    AFACERI DE LA ZERO