• Leu / EUR4.9126
  • Leu / GBP5.6911
  • Leu / USD4.6804
Business Internaţional

Una dintre cele mai mari ţări din lume vrea să scoată criptomonedele total în afara legii, de la posesie, minare şi până la tranzacţionare

Una dintre cele mai mari ţări din lume vrea să scoată criptomonedele total în afara legii, de la posesie, minare şi până la tranzacţionare

Autor: Alex Ciutacu

15.03.2021, 11:58 2407

India va propune scoatea criptomonedelor în afara legii, respectiv o serie de amenzi dure pentru oricine tranzacţionează şi chiar pentru oricine deţine astfel de active digitale, conform unor surse din guvernul indian, citate de Reuters.

Legislaţia ar fi una dintre cele mai restrictive la nivel global şi ar criminalizat posesia, emiterea, minarea, tranzacţionarea şi transferul criptomonedelor.

Această măsură este în linie cu planurile anunţate de guvern în luna ianuarie, întrucât executivul vrea să interzică toate monedele virtuale private, precum bitcoin, în timp ce construieşte cadrul pentru a lansa propria monedă digitală oficială. Cu toate acestea, investitorii au sperat că autorităţile vor face un pas înapoi în contextul boom-ului din această piaţă.

În schimb, noua legislaţie le va da celor care deţin criptomonede maximum şase luni pentru a-şi lichida aceste active înainte de a-i penaliza.

Oficialii guvernamentali au declarat pentru agenţia de presă că sunt încrezători în şansele pe care le are această propunere să ajungă lege, întrucât guvernul lui Narendra Modi are majoritate se bucură de majoritate în parlament.

Dacă aceast propunere devine lege, India a deveni prima mare economie a lumii care criminalizează posesia de criptomonede. Nici în China nu este criminalizată posesia, deşi cea mai populată ţară din lume a interzis deja minarea şi tranzacţionarea.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a atins un nou maxim record duminică, la 60.000 de dolari, întrucât aproape şi-a dublat valoarea în acest an, odată cu valul de companii care au anunţat că vor accepta criptomonede ca formă de plată – corelat cu încrederea generată de figuri proeminente precum Elon Musk.

În India, volumele de tranzacţionare sunt în creştere, iar 8 milioane de investitori au ajuns să deţină echivalentul a 1,4 miliarde de dolari în criptomonede, conform estimărilor din industrie.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9126
Diferență: -0,1646
Ieri: 4.9207
Azi: 4.6804
Diferență: 0,1669
Ieri: 4.6726
Azi: 5.6911
Diferență: -0,467
Ieri: 5.7178
Azi: 4.9667
Diferență: -0,4729
Ieri: 4.9903