Business Internaţional

Uniunea Europeană a cerut Republicii Moldova să respecte Acordul de liber schimb, în condiţiile în care preşedintele moldovean vrea să adere la Uniunea Vamală condusă de Rusia

Uniunea Europeană a cerut Republicii Moldova să...

Autor: Departamentul Externe

19.04.2017, 16:28 132

"Ne aşteptăm ca Republica Moldova să-şi respecte integral obligaţiile", a declarat un purtător de cuvânt al UE, adăugând că Uniunea Europeană îşi încurajează partenerii să aibă o gamă largă de alianţe de afaceri.

Jumătate din comerţul Republicii Moldova se desfăşoară prin intermediul Uniunii Europene, iar Acordul de liber schimb oferă Chişinăului acces la cel mai mare bloc comercial din lume. Pe de altă parte, moldovenii trebuie să permită accesul pentru bunuri din UE.

Republica Moldova a primit statutul de observator în cadrul Uniunii Vamale Euroasiatice, din care fac parte Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kîrgîzstan.

Preşedintele moldovean Igor Dodon a precizat că este deschis către căutarea alternativei la Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO