Business Internaţional

Uniunea Europeană a transferat Ucrainei încă 500 de milioane de euro pentru nevoile financiare curente. Totalul se ridică la 7,2 miliarde de euro

Uniunea Europeană a transferat Ucrainei încă 500 de...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

14.12.2022, 17:28 61

Uniunea Europeană a transferat, miercuri, Ucrainei încă 500 de milioane de euro, în cadrul liniei de creditare pentru susţinere financiară în contextul războiului, anunţă Comisia Europeană, citată de postul german NTV.

Prin transferarea noii tranşe de 500 de milioane de euro, asistenţa macrofinanciară acordată de Uniunea Europeană până acum atinge 7,2 miliarde de euro, potrivit Comisiei Europene.

În 2023, Uniunea Europeană va acorda Ucrainei asistenţă financiară de 18 miliarde de euro, pentru acoperirea nevoilor curente ale instituţiilor, pentru plata salariaţilor din sectorul de stat şi a pensiilor.

Creditele pentru Ucraina sunt contractate de Uniunea Europeană de pe pieţele internaţionale, iar dobânzile sunt suportate din bugetul comunitar.

În total, inclusiv prin asistenţa militară şi umanitară, Uniunea Europeană a oferit Ucrainei până acum 19,7 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO