Business Internaţional

Universitatea Yale primeşte 136 de euro dobândă la o obligaţiune emisă în 1648, pe piele de capră

Universitatea Yale primeşte 136 de euro dobândă la o...

Autor: Marius Oncu

21.09.2015, 00:00 1022

Obligaţiunea de 1.000 de guldeni (echivalentul a 509 dolari) este scrisă pe piele de capră şi se numără printre cele mai vechi cinci obligaţiuni din lume pentru care se mai plăteşte încă dobânda, a declarat Clarion Wegerif, purtător de cuvânt al autorităţii pentru administraţia apelor, citat de Bloomberg.

"Le vom înmâna un cec simbolic, iar restul sumei o vom trimite electronic", a spus Wegerif, adăugând că agenţia olandeză a fost contactată de Yale pentru plata dobânzii.

Universitatea americană, cu active de 23,9 miliarde de dolari, a plătit în 2003 suma de 24.000 de euro pentru a achiziţiona obligaţiunea ca obiect cu valoare istorică. Yale nu a încasat până în prezent dobânda aferentă obligaţiunii, a informat de Stichtse Rijnlanden.

Obligaţiunea este expusă la o biblioteca din campusul Yale, alături de alte obiecte cu valoare istorică, precum o biblie Gutenberg.

Obligaţiunile perpetue sunt obligaţiuni la care emitentul nu trebuie să răscumpere niciodată principalul, dar pentru care plăteşte dobândă la infinit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO