Business Internaţional

Unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din lume dă teste de inteligenţă angajaţilor şi concediază peste 1.500 de oameni. Uniii dintre angajaţi au dat până la 30 de teste

Unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din lume...

Autor: Andreea Tobias

25.02.2023, 10:03 1559

H&M concediază 1.500 de muncitori pe baza unor teste de inteligenţă. Reprezentantul celui mai mare sindicat din Suedia, Unionen, Robin Olofsson, spune că îl sună angajaţi plângând, după ce au dat până la 30 de teste.

La H&M se desfăşoară un sondaj de aptitudini, ceea ce înseamnă că angajaţii trebuie să susţină teste bazate pe cunoştinţe, dar şi pe inteligenţă şi personalitate. În decembrie, H&M a anunţat că 1.500 din cele 3.500 de locuri de muncă în domeniul comerţului electronic, al logisticii şi al dezvoltării serviciilor digitale din Stockholm vor fi pierdute înainte de vară.

Potrivit cotidianului suedez Svenska Dagbladet, gigantul suedez de modă Hennes & Mauritz, cunoscut sub acronimul H&M, a decis să introducă un test de inteligenţă pentru angajaţii săi pentru a decide pe cine să păstreze şi pe cine să concedieze.

Compania a decis să reducă numărul angajaţilor din Business Tech şi, prin urmare, a decis să le ceară angajaţilor săi să dea teste.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO