Business Internaţional

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene: Este un moment definitoriu pentru Europa. La acest summit vom regândi apărarea europeană, prin capabilităţi puternice, vom regândi sistemul energetic

Foto: Reuniunea informală a Consiliului European din 10 martie 2022 de la Versailles, Franţa. Sursa foto: Profimedia Images.

Foto: Reuniunea informală a Consiliului European din 10 martie 2022 de la Versailles, Franţa. Sursa foto: Profimedia Images.

Autor: Mihai Draghici

10.03.2022, 21:46 339

Uniunea Europeană va revizui conceptele privind apărarea şi sistemul energetic, a afirmat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, cu ocazia reuniunii Consiliului European, în timp ce Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a pledat pentru unitate.

"Este un moment definitoriu pentru Europa. La acest summit vom regândi apărarea europeană, prin capabilităţi puternice, vom regândi sistemul energetic. Trebuie să scăpăm de dependenţa de combustibilii fosili din Rusia, de aceea avem nevoie de investiţii masive în energie regenerabilă. Aceasta este şi o investiţie strategică pentru securitate şi independenţă", a afirmat Ursula von der Leyen, cu ocazia reuniunii informale a Consiliului European, aflată în curs la Versailles, în Franţa.

"Vom discuta şi despre apartenenţa Ucrainei la familia noastră europeană. Vrem o Ucraină liberă şi democratică, cu care avem un destin comun", a subliniat Ursula von der Leyen.

La rândul său, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a declarat că Uniunea Europeană demonstrează unitate în contextul crizei din Ucraina. "Suntem mai uniţi ca niciodată. Nu am mai văzut niciodată statele membre mai unite şi mai aproape de partenerii noştri transatlantici. Vladimir Putin a crezut că va cuceri Ucraina, a eşuat. A crezut că ne va diviza, a eşuat. A crezut că va slăbi alianţa transatlantică şi a eşuat. Acum, trebuie să oprească războiul", a spus Josep Borrell Fontelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO