Business Internaţional

Verile secetoase produc pagube chiar şi celor mai mari economii

Verile secetoase produc pagube chiar şi celor mai mari...

Autor: Bogdan Cojocaru

19.08.2020, 00:00 135

Păşuni uscate în Valea Loarei din Franţa, campinguri din apropiere de Marsilia distruse de incendii de pădure, interdicţii la utilizarea apei în vestul Germaniei şi ferme piscicole din Saxonia care rămân fără apă dulce: unele părţi ale Europei continentale sunt lovite de secetă pentru al treilea an consecutiv, scrie Financial Times.

În timp ce furtunile de vară au oferit o alinare de scurtă durată pentru câmpurile arse de arşiţă săptămâna trecută, fermierii, oamenii de ştiinţă şi politicienii spun că încălzirea globală produce secete multianuale - 2018 şi 2019 au fost de asemenea ani secetoşi „ şi schimbă clima Europei continentale în moduri care vor afecta agricultura şi restul economiei.

În Franţa, luna trecută a fost cea mai uscată lună iulie din ultimele patru decenii.

Au fost mai puţin de o treime din precipitaţiile normale pentru această perioadă, în timp ce temperatura medie din intervalul ianuarie-iulie a fost cea mai ridicată de când a început colectarea informaţiilor meteo.

Între timp, Germania a avut în acest an una dintre cele mai aride primăveri din mai mult de un secol, iar precipitaţiile din iulie au fost cu aproape 40% sub valoarea normală, provocând temeri cu privire la o posibilă repetare a situaţiei de acum doi ani, când nivelurile apelor Rinului şi ale altor râuri majore au scăzut dramatic, întrerupând transportul.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO