Business Internaţional

Veste proastă pentru Europa: Economia Germaniei va continua să scadă în 2024. „Incertitudinea privind politica climatică rămâne ridicată

Veste proastă pentru Europa: Economia Germaniei va...

Autor: Valeriu Dănilă

19.02.2024, 17:15 150

Economia Germaniei va continua să se contracte în primele trei luni ale acestui an din cauza instabilităţii politicilor guvernamentale, precum şi a cererii slabe din partea consumatorilor, dar şi a mediului de afaceri, scrie FT.

Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, a arătat într-un raport publicat luni că „factorii de stres vor fi prezenţi în primul trimestru”, adăugând că „activitatea economică ar putea scădea din nou”.

PIB-ul Germaniei a scăzut cu 0,4% în anul 2023, devenind cea mai slab performantă ţară dezvoltată din lume.

Guvernul a fost nevoit să taie din bugetul pe 2024 suma de 60 de miliarde de euro deoarece Curtea Constituţională a decis că nu pot fi folosite fonduri neincluse în buget.

Politica fiscală a guvernului afectează încrederea în ţară, „incertitudinea privind politica climatică rămâne ridicată”, mai explică Bundesbank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO