Business Internaţional

Vestea pe care nimeni nu voia să o audă a venit. Cea mai îndatorată companie din lume intră în faliment şi trage după ea întreaga economie a ţării

Vestea pe care nimeni nu voia să o audă a venit. Cea...

Autor: Business Magazin

19.11.2023, 09:29 1135

Dezvoltatorul chinez Country Garden a intrat oficial în faliment  după ce n-a reuşit să plăteacă pentru o obligaţiune denominată în dolari. Compania susţine că eşecul vine pe fondul unei crize mai ample a datoriilor imobiliare care a zguduit a doua cea mai mare economie a lumii, scrie Bloomberg.

Dezvoltatorul imobiliar, unul dintre cei mai îndatoraţi din lume, nu a plătit dobânzile aferente obligaţiunilor în dolari în valoare de 15,4 milioane de dolari până la sfârşitul unei perioade de graţie de 30 de zile, după ce a ratat termenul iniţial de 17 septembrie.

Un faliment părea aproape inevitabil după ce Country Garden a declarat săptămâna trecută că nu se aşteaptă să poată îndeplini la timp toate obligaţiile de plată offshore. Compania se îndreaptă acum, probabil, spre ceea ce ar fi una dintre cele mai mari restructurări de până acum din ţară.

Condus de una dintre cele mai bogate femei din China, Yang Huiyan,  Country Garden a devenit, datorită dimensiunii sale, foarte important pentru economie, unde piaţa imobiliară, împreună cu industriile conexe, reprezintă aproximativ 20% din produsul intern brut.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro