Business Internaţional

VIDEO: Proteste în faţa casei lui Jeff Bezos, la o zi după ce a ajuns la o avere de 200 de miliarde de dolari. Manifestanţii au venit cu o ghilotină si cer majorarea salariului minim pentru angajaţii Amazon

VIDEO: Proteste în faţa casei lui Jeff Bezos, la o zi...

Autor: Eduard Ivanovici

28.08.2020, 13:23 1494

Peste 100 de protestatari s-au adunat joi în faţa casei lui Jeff Bezos din Washington DC, la o zi după ce CEO-ul Amazon şi cel mai bogat om al planetei a ajuns la o avere de 200 de miliarde de dolari, anunţă Business Insider.

Manifestanţii au adus o ghilotină, cerând majorarea salariului minim de la 15 la 30 de dolari pe oră în condiţiile în care averea lui Bezos a crescut cu 85 de miliarde de dolari în primele şale lui ale anului. În acest timp, acţiunile Amazon au crescut cu peste 40% datorită cererii tot mai mari din perioada de carantină.

„Oferiţi-ne un motiv bun pentru care nu am merita un salariu de 30 de dolari pe oră când acest om face 4.000 de dolari pe secundă”, a declarat Christian Smalls, fost angajat Amazon şi unul dintre cei mai vocali critici ai miliardarului.

Spre sfârşitul lunii martie, Bezos a lansat un fond de ajutor în valoare de 25 de milioane de dolari pentru susţinerea angajaţilor care lucrează în timpul pandemiei de COVID-19, fiind vizaţi în principal muncitorii din Statele Unite. Pe atunci, compania oferea posibilitatea publicului de a dona orice sumă pentru a susţine curierii şi muncitorii din depozite.

În prezent, Amazon este evaluată la 1.700 de miliarde de dolari, iar Jeff Bezos valorează mai mult decât unele dintre cele mai mari companii din Statele Unite, precum McDonald’s, Nike, IBM şi Costco.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO