Business Internaţional

Violenţe de stradă la Londra după ce un marş de protest a degenerat - VIDEO

Violenţe de strădă la Londra după ce un marş de protest a degenerat - VIDEO

Autor: Mediafax

07.08.2011, 11:47 183

Poliţia britanică încerca duminică dimineaţă să preia controlulasupra situaţiei la Tottenham, un cartier multietnic de laperiferia nordică a Londrei, care a fost sâmbătă teatrul unorproteste violente, soldate cu rănirea a opt poliţişti, scrieMediafax.

Protestele au fost marcate de jafuri şi de incendierea unuiautobuz, a două maşini de poliţie şi a unor camionete.

Această explozie de violenţă, sâmbătădupă-amiază, a izbucnit după un marş de protest faţă de ucidereaunui bărbat, joi, de poliţişti înarmaţi.

Violenţele sunt cele mai grave înregistrate în ultimiiani la periferia capitalei britanice , deşi aceasta s-aconfruntat în centrul său, în ultimele luni, cu manifestaţii laapelul studenţilor şi al sindicatelor.

Controlul asupra străzii principale dinTottenham a fost preluat cu dificultate, în cursulserii, de forţele de poliţie, care au fost ţinta proiectilelor şicocteilurilor Molotov aruncate de sute de persoane.

Geamurile mai multor magazine au fost sparte, iar acestea audevenit victimele jafurilor.

Situaţia a degenerat la finalul unui marş paşnic desfăşuratsâmbătă în semn de omagiu după moartea unui bărbat de 29 de ani şitată a patru copii.

Duminică dimineaţă, poliţia a anunţat că situaţia începe sărevină la calm pe strada principală, dar că mai sunt grupuri careopun rezistenţă în alte zone din Tottenham .

Nu au avut loc arestări, poliţia precizând că prioritatea saeste restaurarea ordinii publice.

Opt poliţişti au fost răniţi şi spitalizaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels