Business Internaţional

Vladimir Putin se revoltă: Statele Unite s-au folosit de un atac chimic înscenat pentru a ataca Siria

Vladimir Putin se revoltă: Statele Unite s-au folosit de...

Autor: Marian Avram, Mediafax

14.04.2018, 12:00 1273

Preşedintele Rusia, Vladimir Putin, a declarat, sâmbătă, că Statele Unite s-au folosit de atacul chimic ”înscenat” din oraşul Duma pentru a avea un motiv de a ataca Siria, relatează site-ul agenţiei Tass.

”Încă o dată, la fel ca anul trecut când SUA au atacat baza aeriană Shayrat din Siria, o înscenare a unui atac chimic asupra civililor a fost folosită drept pretext. De această dată a avut loc în Duma, o suburbie a Damascului”, a declarat Putin.

La 8 aprilie, o serie de organizaţii umanitare şi mai mulţi medici au susţinut că minimum 70 de persoane din oraşul sirian Duma au murit prin asfixiere şi alte câteva sute prezintă simptome specifice pentru expunerea la substanţe neurotoxice sau clor. Drept reacţie, SUA, Marea Britanie şi Franţa au lansat atacuri asupra unor obiective militare din Siria cu scopul de a distruge arsenalul chimic al regimului condus de Bashar al-Assad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO