Business Internaţional

Votul s-a încheiat în Taiwan şi se numără buletinele de vot

Votul s-a încheiat în Taiwan şi se numără buletinele...

Autor: Laura Buciu

13.01.2024, 10:38 56

Numărătoarea voturilor este în curs de desfăşurare în secţiile de votare din Taiwan, potrivit Radio Free Asia.

Votul s-a încheiat şi numărătoarea voturilor este în curs de desfăşurare în cadrul alegerilor prezidenţiale din Taiwan, un scrutin care va modela viitoarele relaţii cu China şi poziţia privind independenţa şi stabilitatea.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 8:00 în aproape 18.000 de localităţi, din sudul insulei până în capitala Taipei, şi s-au închis la ora 16:00 (10.00 ora României), voturile fiind numărate imediat şi raportate autorităţilor electorale la scurt timp după aceea.

Rezultatul alegerilor de sâmbătă ar trebui să fie clar până seara târziu, când câştigătorul va ţine un discurs de victorie.

Miza este pacea şi stabilitatea Strâmtorii Taiwan între China continentală şi insula autoguvernată, revendicată de Beijing ca fiind a sa, dar la fel de importante sunt şi problemele de bază.

Principalii candidaţi în cursa prezidenţială sunt:: cicepreşedintele Lai Ching-te, din partea Partidului Democrat Progresist (DPP), cu tendinţe independentiste, Hou Yu-ih, din partea Kuomintangului (KMT), favorizat de Beijing, şi Ko Wen-je, din partea Partidului Popular din Taiwan (TPP).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO