Business Internaţional

VW şi Deutsche Telekom sunt anchetate pentru corupţie

VW şi Deutsche Telekom sunt anchetate pentru corupţie

Autor: Cojocaru Bogdan

15.02.2011, 23:35 28

Constructorul auto Volkswagen (VW) şi grupul Deutsche Telekomsunt anchetaţi în Germania pentru infracţiuni de corupţie lasponsorizarea clubului de fotbal Wolfsburg, potrivit publicaţieiSüddeutsche Zeitung, preluată de AFP.

Ancheta vizează mai mulţi foşti directori şi colaboratori aicelor două grupuri. Procurorii suspectează că angajaţi ai DeutscheTelekom au încercat să obţină ilegal, în schimbul prelungirii unuicontract de sponsorizare a clubului VfL Wolfsburg, comenzi învaloare de mai multe milioane de euro de la VW pentru o divizie deservicii informatice.

VW este principalul acţionar şi cel mai mare sponsor al clubuluide fotbal, care evoluează în prima Bundesliga. Gruparea germanăeste câştigătoarea campionatului naţional de fotbal în sezonul2008-2009.

Ancheta a fost lansată la sesizarea Deutsche Telekom, după cegrupul a descoperit nereguli în cadrul diviziei de serviciiinformatice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO