ANALIZĂ TURISM

România are de peste două ori mai puţine paturi în structurile turistice decât Polonia sau Cehia şi pierde lupta şi în faţa Bulgariei

17 aug 2018 Autor: Mirabela Tiron

Numărul redus de vizitatori străini care se cazează în România (doar 2,5 milioane de străini în 2016 şi 2,7 milioane de străini anul trecut) ar putea să fie pus şi pe seama infrastructurii de cazare slab dezvoltată, pe lângă lipsa unei strategii eficiente de promovare la nivel internaţional.

Cele mai multe unităţi de cazare din ţară sunt pensiuni şi vile, ce operează câteva camere, deşi touroperatorii caută pentru grupurile de turişti străini hoteluri de capacităţi mari.

România pune la dispoziţia turiştilor 326.000 de paturi în structurile de cazare, faţă de 328.000 de paturi cât are Bulgaria şi 446.000 de paturi din Ungaria, arată un raport Eurostat, care citează date aferente anului 2016. Spre comparaţie, Polonia are o infrastructură de cazare formată din circa 750.000 de paturi, în timp ce Cehia pune la dispoziţia turiştilor 716.000 de paturi, arată aceeaşi sursă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.08.2018

 
Cuvinte cheie:
romania
, structuri
, cazare
, hoteluri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide