Companii

4.000 de angajati schimba birourile in cateva zile

4.000 de angajati schimba birourile in cateva zile
02.05.2010, 23:06 95

Putine au fost cazurile in care trei cladiri de birouri sa fiefinalizate in acelasi timp, la o distanta de cateva saptamani saudoar zile una de alta. Cert este ca in urmatoarea perioada catevasute de angajati de la PwC, Banca Romaneasca, Colgate Palmolive,Royal Bank of Scotland sau Avon vor pleca spre serviciu catrebulevardul Barbu Vacarescu, ce leaga soseaua Stefan cel Mare denordul Capitalei. Unii vor veni cu masina, altii cu metroul, iarunii vor alege bicicleta.

Cladirile de birouri Euro Tower, Lakeview si Nusco Tower auschimbat total imaginea bulevardului Barbu Vacarescu, care vadeveni in anii urmatori al doilea hub de birouri dupa cel din PiataVictoriei, avand in vedere proiectele care se afla in constructiein aceasta zona.

"Chiriasii Schneider Electronics, National Bank of Greece(actionarul principal de la Banca Romaneasca - n. red.) si altecompanii multinationale isi amenajeaza spatiile pe care le vorputea folosi de la inceputul lunii mai", spune Alex van Breemen,managerul firmei olandeze Cascade Group, dezvoltatorul proiectuluiEuro Tower de la intersectia bulevardul Barbu Vacarescu cubulevardul Lacul Tei.

La cateva sute de metri mai inspre nord sunt pe ultima suta demetri cu lucrarile de constructie alte doua cladiri - Lakeview pepartea stanga, pe malul lacului Floreasca, si Nusco Tower, chiar inintersectia cu soseaua Pipera.

Companiile, dar si dezvoltatorii imobiliari sunt in aceastaperioada extrem de secretosi cu privire la numele firmelor care sevor muta in noile cladiri de birouri.

Potrivit ultimelor informatii obtinute de Business Construct, inEuro Tower au semnat recent doua noi contracte de inchirierefirmele Arcelor Mittal si Avon Cosmetics.

Pe de alta parte, in Lakeview cei mai mari trei chiriasi vor fiRoyal Bank of Scotland, Colgate Palmolive siPricewaterhouseCoopers, firma de consultanta urmand sa paraseascasediul de la Piata Operei unde si-a desfasurat in ultimii aniactivitatea.

Per total, in cele trei cladiri de birouri ar urma sa lucreze inurmatoarele luni aproximativ 4.000 de angajati. Care sunt solutiilede trafic pentru acestia, in conditiile in care bulevardul BarbuVacarescu reprezinta una dintre principalele artere spreaeroporturile din nordul Capitalei?

Prima varianta este legata de faptul ca Euro Tower este situatla o distanta relativ mica de statia de metrou Stefan cel Mare, intimp ce Lakeview si Nusco Tower sunt la cativa pasi de metroul dela Aurel Vlaicu.

"Chiriasii inteleg tot mai mult importanta existentei uneistatii de metrou in apropierea sediului de birouri", spune VanBreemen, care a mai pregatit un element pentru angajatiicompaniilor care au inchiriat spatii in turnul de 19 etaje dinapropierea circului Globus: "Am rezolvat problema cu bicicletele(olandezul a spus inca de la inceperea constructiei ca va cumpara50 de biciclete care vor fi distribuite angajatilor - n. red.), darsi pe cea referitoare la cabinele de dus pentru utilizatoriiacestora", a mai spus managerul.

Desi este pe piata de mai bine de doi ani, conditiile dificiledin ultima perioada au facut ca dezvoltatorii proiectului sa maiaiba inca spatiu disponibil in cladirea Euro Tower.

"Mai avem disponibil 15% din cladire, echivalentul a 3.000 demetri patrati, spatiu pentru care suntem in discutii cu mai multiclienti. Procesul de inchiriere este putin mai lent in aceste zile,dar chiriasii devin mai intelegatori dupa ce observa situatiapietei - gradul de neocupare este redus pentru cladirile bune."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO