Companii

A apărut prima reţea de „benzinării“ electrice. O staţie costă circa 40.000 €

A apărut prima reţea de „benzinării“ electrice. O...

Autor: Roxana Petrescu

24.10.2016, 00:07 7105

Renovatio, companie cu acţionariat cipriot care a dezvoltat unele dintre cele mai mari proiecte eoliene şi sola­re din România, s-a aliat cu retailerul Kaufland pentru a rea­liza prima reţea de „benzinării“ electrice. Unităţile sunt am­plasate în parcările magazinelor Kaufland din oraşele Arad, Timişoara, Deva, Sebeş, Sibiu, Piteşti, Bucureşti şi Constanţa. Noul brand de staţii se numeşte Renovatio e-charge, între Arad şi Constanţa fiind amplasate 10 astfel de unităţi.

Astfel, posesorii de automobile electrice vor putea ajun­ge de la malul mării în vestul ţării alimentând numai cu ener­gie electrică, un plin putând fi realizat chiar şi în jumătate de oră. „Odată cu finalizarea infrastructurii pentru maşinile electrice pe coridorul Constanţa – Bucureşti – Timişoara - Arad, devine posibil să spargem barierele oraşului şi să părăsim zona de confort oferită de soluţiile de încărcare de la birou sau de acasă şi să parcurgem distanţe mari cu vehicule electrice între oraşele ţării“, spune Alexandru Teodorescu, CEO al Renovatio.

O staţie de încărcare rapidă costă 25.000 de euro, la care se adaugă costuri de montaj de până la 15.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO