Retail&Agrobusiness

Kaufland cumpără 18 maşini electrice şi lansează nouă staţii de alimentare pentru astfel de vehicule

Kaufland cumpără 18 maşini electrice şi lansează nouă staţii de alimentare pentru astfel de vehicule

Staţiile de încărcăre vor fi amplasate în parcările a 9 magazine Kaufland

Autor: Cristina Rosca

08.04.2016, 00:05 2077
Lanţul de hipermarketuri Kauf­land, liderul pieţei locale cu afaceri de circa 2 mld. euro anul trecut, va investi în nouă staţii de alimentare pentru maşini electrice, acestea urmând a fi am­plasate în parcarea magazinelor re­ţe­lei aflate pe „ruta“ Constanţa - Arad.
 
Un punct de încărcare pentru maşini electrice este evaluat la aproape 15.000-25.000 de euro, astfel că nemţii ar urma să investească 135.000-225.000 de euro în toate „benzinăriile electrice“ anunţate. Acestea sunt deschise în par­teneriat cu produ­că­torul de energie rege­nerabilă Renovatio, care a lansat o reţea de încărcare rapidă de­di­cată tutu­ror utiliza­to­rilor de vehicule elec­trice din România.
 
În total, reţeaua pe care Renovatio vrea să o construiască va avea cel puţin 50 de puncte de încărcare Fast Charge asigurând mo­bi­litate elec­trică în marile oraşe şi de-a lungul cori­doa­relor paneuropene care tra­versează ţara noastră.
 
Staţiile dezvoltate în parteneriat cu Kaufland vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland din oraşele Arad, Timişoara, Deva, Sebeş, Sibiu, Râm­nicu Vâlcea, Piteşti, Bucureşti şi Constanţa, precum şi pe autostrada 2. Acestea vor funcţiona non-stop.
 
Primul punct de încărcare din această reţea, instalat în parcarea ma­gazinului Kaufland de pe strada Barbu Vă­cărescu din Capitală, este deja funcţio­nal şi deschis. Staţia deser­veşte toate tipurile de vehicule 100% elec­trice şi hibride plug-in, atât pentru stan­dar­dele de încărcare rapidă (CHAdeMO şi CCS) la o putere de 20kWh, cât şi pen­tru încărcare în curent alternativ (type 2) la o putere de 22kWh.
 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO