A doua tranzacţie mare din farma: Ovidiu Buluc va încasa 100 mil. € pentru farmaciile Help Net şi distribuitorul Farmexim

Secțiune susținută de Medlife Logo

23 apr 2018 Autor: Georgiana Mihalache

Gigantul german Phoenix a cumpărat un business de peste jumătate de miliard de euro după doi ani de negocieri şi tatonări.

Omul de afaceri Ovidiu Buluc (71 de ani), cel care a pus ba­zele primului distribuitor de medicamente acum aproa­­pe trei decenii, a vân­dut busi­nessul de peste 500 de milioane de euro pe care l-a con­struit în capitalism către gigantul german Phoenix.

Tranzacţia se ridică la peste 100 mil. euro, potrivit datelor ZF.

Nemţii au cumpărat după doi ani de tatonări şi negocieri gru­pul Farm­exim ce cuprinde atât lanţul de farmacii Help Net, cât şi distri­buitorul de medica­mente Farmexim.

Tranzacţia prin care Farm­­exim trece din mâinile lui Ovidiu Buluc în cele ale Phoenix, un gigant cu activităţi în 26 de ţări, este a doua de pe piaţa farma în mai puţin de jumătate de an, după achiziţia A&D Pharma de către fondul de investiţii Penta Investment. Aceste mutări arată interesul uriaş al investi­torilor străini pentru piaţa românească.

Paradoxal, de fiecare dată reprezentanţii acestei pieţe spun că o duc foarte greu, că nu fac profituri şi statul le impune o legislaţie care nu-i avantajează.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.04.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
tranzacţie
, farma
, Ovidiu Buluc
, farmacii
, Help Net
, Farmexim
, Phoenix
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide