Companii

Accesorii sustenabile. Micii antreprenori pariază pe accesorii vestimentare şi pentru acasă care pun în mişcare mecanismul reciclării

Preocuparea pentru produsele sustenabile şi grija faţă de mediu sunt două elemente esenţiale care au devenit puncte comune pentru tot mai mulţi antreprenori români.

Preocuparea pentru produsele sustenabile şi grija faţă de mediu sunt două elemente esenţiale care au devenit puncte comune pentru tot mai mulţi antreprenori români.

Autor: Alexandra Matei

09.03.2022, 18:00 46

Antreprenorii cu afaceri în zona creativă fie reciclează materiale deja existente, fie lucrează cu materiale care se pot recicla mai departe, înscriindu-se astfel în trendul sustenabilităţii.

Din ce în ce mai mulţi antreprenori pun astăzi accent pe sustenabilitate în businessurile lor, astfel că, indiferent că este vorba despre afaceri în domeniul modei, al bijuteriilor sau al accesoriilor pentru acasă realizate 100% din ingrediente naturale, con­ceptul „eco-friendly“ nu mai lipseşte din noile businessuri. O direcţie care a luat amploare în ultima vreme este cea a realizării bijuteriilor din materiale reciclate şi reciclabile.

„Facem bijuterii de colecţie, realizate de noi în atelier. Materia primă este chiar materialul clientului pentru că, de multe ori, ne place să reciclăm bijuteriile, să le reinventăm. Avem şi o parte custom made, unde creăm bijuterii speciale pentru un anume client şi o anume poveste, făcute pe comandă“, spune Irina Enea, una dintre cele două fondatoare ale brandului de bijuterii My Precious Buzztard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO