Companii

Acvatot, plus 66%, pana la 20 mil. euro

09.03.2007, 17:28 23

Compania de constructii cu capital francez Acvatot, din Bucuresti, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 20 mil. euro, in crestere cu 66% fata de nivelul din 2005.
"Cresterea se datoreaza in primul rand dezvoltarii sectorului constructiilor, dar si gradului ridicat de uzura a retelelor din Romania. Anul trecut am incheiat peste o suta de contracte de lucrari de constructie si reabilitare a retelelor si am intrat pe piata de gaz", a afirmat Farc.
Ea a precizat ca lucrarile de apa si canalizare au avut o pondere de 30% in cifra de afaceri, iar o cota de 40% din suma totala a fost reprezentata de proiectele de amenajari de drumuri si constructii de retele pentru clienti privati, printre care Cora, Carrefour, Bricostore sau Mobexpert.
Pentru acest an, compania estimeaza o cifra de afaceri de circa 23 de milioane de euro. Acvatot are 220 de angajati, numarul acestora dublandu-se in ultimul an.
"Intentionam sa lucram cat mai mult ca antreprenori si sa reducem numarul lucrarilor sub antrepriza, pentru a putea controla mai bine contractele obtinute. Astfel, numarul angajatilor va continua sa creasca in urmatorii ani, insa este destul de dificil sa crestem numarul anagjatilor foarte repede pentru ca nu gasim muncitori calificati", spune Farc.
Firma a fost infiintata in anul 2000, are capital integral francez si este detinuta de compania SETHA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO