Companii

Aeroportul din Timişoara: Am folosit 19.000 litri de substanţe degivrante, 4.000 de litri de substanţă antiderapantă şi 2.000 de kg de sare

Autor: Mirabela Tiron

07.02.2012, 11:18 116

Activitatea de deszăpezire pe aeroportul Traian Vuia din Timişoara s-a efectuat cu 11 utilaje, pe lângă cele 2 folosite la activitatea de degivrar iar în ultimele patru zile au fost consumate peste 6000 de kg de uree solidă, 2000 de kg de sare şi 4000 de litri de soluţie antiderapantă, potrivit oficialilor companiei.

De asemenea, au fost folosiţi peste 19.000 de litri de substanţe degivrante pentru aeronave.

Operaţiunile de degivrare la care sunt supuse toate aeronavele pot decala orarul cu doar 15-30 de minute. Potrivit normelor aeronautice, degivrarea se face după îmbarcarea pasagerilor în aeronave.

"Pe Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă. Datorită eforturilor permanente de deszăpezire din ultimele zile, în ciuda ninsorii abundente, cel mai mare aeroport regional din ţară a fost în permanenţă deschis deoarece atât pista, cât şi căile de rulare şi platforma sunt operaţionale", au transmis oficialii aeroportului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO