Companii

Aeroporturile regionale se pregătesc de creşterea traficului cu investiţii de 600 mil. euro

Aeroporturile regionale se pregătesc de creşterea...

Autor: Miruna Diaconu

08.11.2022, 00:07 2569

Aeroporturile locale se pregătesc de o creştere a traficului în anii următori şi investesc pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii aeriene locale. Circa 600 milioane euro este suma totală investită în aeroporturi, din fonduri europene şi bugetul de stat, pentru diverse lucrări de modernizare şi extindere a terminalelor, aici fiind inclusă şi investiţia în aeroportul din Braşov, singurul astfel de terminal construit în ultimii ani, a cărui investiţie ajunge la 130 mil. euro.

„Aeroporturile regionale toate au în desfăşurare lucrări foarte importante de infrastructură, 75% e asigurat din fonduri europene, diferenţa din fonduri de stat şi noi, aeroporturile, avem  o contribuţie în funcţie de mărime, de obiectiv”, a spus David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România şi directorul Aeroportului din Cluj, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Aeroportul din Craiova va demara cea mai mare investiţie de extindere de pe plan local, de circa 100 milioane euro, bani cu care va fi construit un terminal destinat transportului aerian de marfă. Prin acest proiect, Craiova îşi propune să devină astfel un pol de dezvoltare pentru întreaga regiune Sud-Vest Oltenia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO