Companii

Afacerile Electrolux au trecut de 110 mil. euro dupa trei trimestre

Afacerile Electrolux au trecut de 110 mil. euro dupa trei trimestre
26.10.2007, 18:00 41

Electrolux Romania, divizia locala a producatorului suedez de electrocasnice Electrolux, a inregistrat vanzari de 111,3 milioane de euro in primele noua luni ale anului, in crestere cu 10,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Trimestrul al treilea a reprezentat pentru companie perioada cu cele mai mari cresteri, astfel ca in intervalul iulie-septembrie 2007 Electrolux a inregistrat vanzari de 37,7 milioane de euro, cu 21% mai mult decat in acelasi interval din 2006. Cel mai mare volum de vanzari a fost inregistrat insa de Electrolux in trimestrul doi, cand cifra de afaceri s-a ridicat la 41 de milioane de euro.
Cresterea rezultatelor celui de-al doilea producator de electrocasnice din Romania se incadreaza in linia generala a pietei, intreg segmentul inregistrand un avant pe fondul cresterii puterii de cumparare a consumatorilor, al nevoii de utilare a locuintelor din noile ansambluri rezidentiale, dar si a inlesnirii conditiilor de creditare.
Afacerile Electrolux, companie care detine din 1995 o fabrica de aragazuri la Satu Mare, au cunoscut in acest an revenirea pe o panta ascendenta dupa ce in 2006 compania a raportat o scadere de 7% a vanzarilor comparativ cu anul precedent, pana la nivelul de 141 de milioane de euro. Motivele au fost revenirea pietei la o evolutie normala dupa explozia creditelor de consum din urma cu 3-4 ani.
Cresterea vanzarilor companiei este sustinuta acum si prin introducerea unor game de produse de top, sub marca AEG-Electrolux, care urmareste acoperirea nisei de produse incorporabile, nisa care a inregistrat in ultimii doi ani cele mai mari rate de crestere.
Recent, Electrolux l-a numit la conducerea fabricii de aragazuri de la Satu Mare pe Dan Dogojie, care anterior a detinut functii de management in cadrul unor companii din industria componentelor auto precum Elba Timisoara, BOS Automotive sau Leoni Wiring Systems Arad.
Diferenta dintre domenii nu este foarte mare, ambele sectoare utilizand in procesul de productie sisteme asemanatoare de management, precum sistemul EMS (Electrolux Manufacturing Systems).
Investitiile companiei in fabrica de aragazuri au ajuns in acest an, potrivit reprezentantilor Electrolux, la 31 de milioane de euro, si au vizat dezvoltarea de noi tehnologii si game de produse, dar si introducerea de noi programe de reducere a costurilor si de management al productivitatii si sigurantei muncii.
Fabrica de la Satu Mare, cu o suprafata de 52.000 de metri patrati, are in prezent peste 1.800 de angajati si exporta cea mai mare parte a productiei pe pietele din Rusia, Suedia, Norvegia sau Israel.
Electrolux, care la nivel mondial a obtinut un profit operational de 2,83 de miliarde de coroane suedeze (307 mil. euro), se situeaza in Romania pe locul doi in topul producatorilor de electrocasnice, dupa producatorul de aparate frigorifice Arctic, detinut de grupul turc Arcelik.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO