Companii

Afacerile producătorului de componente pentru industria auto Bos Automotive Products au crescut cu 8,5% în 2022, ajungând la peste 445 mil. lei

Afacerile producătorului de componente pentru industria...

Autor: Laurentiu Cotu

27.07.2023, 17:00 113

Producătorul de componente pentru industria auto Bos Automotive Products România S.C.S., subsidiara firmei germane BOS GmbH&Co.KG, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 445,4 mil. lei (90,3 mil. euro), în creştere cu 8,5% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 410,7 mil. lei (83,3 mil.euro), conform site-ului Ministerului Finanţelor.

Bos Automotive Products România S.C.S. a trecut pe pierdere anul trecut, având un rezultat negativ de 9,3 mil. lei (1,9 mil. euro), de la un profit net de 14,7 mil. lei (3 mil. euro) obţinut în 2021, arată datele publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 731 de angajaţi, cu 54 mai mult decât în anul precedent.

Compania produce în fabrica de componente auto de la Arad sisteme de umbrire laterală şi de acoperiş, sisteme de protecţie a portbagajului, plase de siguranţă, cotiere, sisteme de transport pentru călătorie, sport şi hobby. Bos Automotive Products România S.C.S. este prezentă pe piaţa locală din luna noiembrie 2001. Cei mai mari producători de componente auto din România sunt Continental, Star Assembly, Autoliv, Michelin, Hella Pirelli, Bosch, Marquardt, Leoni şi Yazaki, potrivit topului producătorilor de componente auto realizat de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO