Companii

Afacerile producătorului de textile Secuiana au crescut cu 18%, susţinute de export

Afacerile producătorului de textile Secuiana au crescut cu 18%, susţinute de export

Autor: Laurentiu Cotu

31.10.2011, 00:03 412

Potrivit conducerii Secuiana, în primele nouă luni din acest an exportul a crescut cu peste 25%, susţinut de consolidarea colaborării cu firmele vest-europene, dar şi de câştigarea a trei noi clienţi.

Compania şi-a bugetat pentru acest an afaceri totale de circa 5 mil. euro, mai mult cu 8% faţă de anul trecut.Secuiana a încheiat 2010 cu o cifră de afaceri de circa 4,6 mil. euro, în scădere cu 20% faţă de anul 2009. Exportul ajungea anul trecut la 27% din totalul cifrei de afaceri a companiei.

"Piaţa internă rămâne în continuare foarte dificilă, din cauza scăderii puterii de cumpărare a clienţilor. În ceea ce priveşte activitatea companiei noastre la export, am consolidat colaboră rile cu clienţii din ţările vest-europene şi am câştigat trei noi contracte", a declarat pentru ZF Transilvania Dobra Laszlo, directorul general al Secuiana.

Principalii clienţi ai companiei la export sunt Bruno Saint Hillaire şi Mise au Green din Franţa, IC Company din Danemarca, Cover 50 din Italia.

Pe piaţa internă, majoritatea producţiei se comercializează în cadrul magazinelor proprii, sub brandul Adam's.

Secuiana are 28 de magazine proprii, plus alte 4 unităţi în franciză în oraşe mari din ţară, conform site-ului companiei.Capacitatea zilnică de producţie a fabricii din Covasna este de 1.500 de perechi de pantaloni.

Compania are peste 450 de angajaţi, în condiţiile în care de la începutul anului au fost recrutaţi 50 de oameni, majoritatea fiind confecţioneri.

Conducerea Secuiana continuă recrutările şi caută în prezent încă 25 de confecţioneri şi 3 specialişti în domeniul confecţiilor.

Secuiana avea anul trecut aproximativ 1.600 de acţionari persoane fizice, actuali şi foşti angajaţi ai companiei. Firma face parte din grupul Secuiana din Târgu-Secuiesc alături de producătorii de textile Seconf SA şi S'mode SA şi compania de transport Secuiana Trans.

Competitorii Secuiana pe piaţa internă sunt Peek & Cloppenburg, C&A, Steilmann, Bigotti, Cavaliere, Meyer sau Dynasty, iar principalii producători de textile, Rosko Textil din Arad, Rifil Săvineşti, Alison Hayes sau Iaşitex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO