Grupul israelian AFI Europe, controlat de omul de afaceri Lev Leviev, analizează vânzarea clădirilor de birouri construite lângă mallul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, dar aşteaptă intrarea pe piaţa locală a unor investitori instituţionali, dispuşi să plătească preţuri mai ridicate comparativ cu fondurile oportuniste active acum în România.
Israelienii au construit şi închiriat integral trei clădiri ale proiectului denumit AFI Park, ultimul imobil fiind în curs de livrare către chiriaşi, şi au în lucru ultimele două clădiri ce vor fi finalizate la sfârşitul anului viitor.
Valoarea de piaţă a primelor trei clădiri poate fi estimată la 80-85 de mil. euro, ţinând cont de cele mai recente evaluări ale celor de la AFI.
„Ne gândim să vindem birourile din proiectul AFI Park, însă piaţa de tranzacţii deocamdată nu este normală, ca în vestul Europei. Dacă te uiţi la tranzacţiile în lucru, observi că majoritatea sunt făcute de investitori oportunişti. Fondurile de pensii care sunt foarte active în Polonia aici practic nu există“, a declarat pentru ZF David Hay, CEO al AFI Europe România. El speră totuşi ca anul viitor investitorii instituţionali să realizeze una-două tranzacţii importante pe piaţa imobiliară locală.
Citiţi în continuare pe ZF Corporate:
- cine sunt chiriaşii celor trei clădiri de birouri
- ce spune David Hay despre randamentele tranzacţiilor de pe piaţa de birouri şi evoluţia acestui sectori
- valoarea investiţiei în clădirile 4 şi 5 ale parcului de bitouri ; proiectul AFI Business Park; planurile AFI pe zona rezidenţială
- impactul deschiderilor de malluri asupra afacerilor AFI Palace Cotroceni