Companii

Agenţia de turism Eximtur: Cifra de vânzări a crescut cu 23% în S1 la 34,5 milioane de euro, vacanţele interne şi externe, dar şi business travel sunt pe creştere

Odată cu ridicarea restricţiilor de după pandemia de Covid-19 românii au scos tot mai mulţi bani  pentru călătoriile în străinătate şi deşi a crescut şi suma cheltuită de străini în ţară balanţa continuă pe deficit.

Odată cu ridicarea restricţiilor de după pandemia de Covid-19 românii au scos tot mai mulţi bani pentru călătoriile în străinătate şi deşi a crescut şi suma cheltuită de străini în ţară balanţa continuă pe deficit.

Autor: Mirabela Tiron

07.09.2023, 18:30 111

Agenţia de turism Eximtur din Cluj-Napoca, una dintre cele mai mari de pe piaţa locală, controlată de familia Morariu, şi-a crescut cifra de vânzări la 34,5 milioane de euro în prima jumătate din acest an, plus 23%, potrivit oficialilor companiei.

„În structură au crescut serviciile business travel cu peste 30%, vacanţele interne pe litoral cu 10%, vacanţele interne în restul ţării cu 20%, vacanţele externe cu peste 16%. Valoarea medie serviciu/turist a fost de 1440 lei, a crescut cu 10%“, a declarat pentru ZF Lucia Morariu, fon­datoarea agenţiei. Numărul de clienţi care au apelat la serviciile agen­ţiei a crescut cu 12%, potrivit ei. Pe destinaţii interne cererea a fost pentru unităţile de pe litoralul românesc, dar se caută şi  staţiunile balneoclimaterice şi unităţile care deţin centre spa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO