Companii

Agras se pregateste sa inghita Omniasig Asigurari Agricole

06.03.2001, 00:00 35



Adunarea generala a actionarilor companiei de asigurare Agras va discuta peste doua saptamani aprobarea "de principiu" a fuziunii prin absorbtie cu societatea Omniasig Asigurari Agricole, ambele avand ca actionar majoritar grupul Omniasig.

"Incercam sa urgentam fuziunea, pentru ca nu este normal sa functioneze doua societati surori cu acelasi obiect de activitate", a declarat pentru Ziarul Financiar Maura Klassek, presedintele societatii Agras.

Incepand din toamna trecuta, compania de asigurari Omniasig detine 50,05% din actiunile societatii Agras, atingandu-si obiectivul de a deveni actionar majoritar.

Omniasig vrea ca Agras sa fie liderul pietei asigurarilor agricole, consolidand astfel si portofoliul Omniasig. Agras urmeaza sa devina o subsidiara a Omniasig in momentul in care compania se va transforma intr-un holding.

Agras, specializata in produse de asigurare adaptate domeniului agricol, isi majoreaza in aceasta luna capitalul social de la 22,256 miliarde de lei, la aproape 63 de miliarde, prin includerea diferentei pozitive rezultate din reevaluarea activelor fixe.

In 2000, Agras a incasat prime de asigurare non-life in valoare de 21,807 miliarde de lei, pe langa care politele RCA vandute au insumat peste 13 miliarde de lei.

"Anul 2000 a fost pentru noi la fel de greu ca si 1999. Toate societatile de pe piata n-au reusit sa asigure mai mult de cateva sute de mii de hectare, ceea ce inseamna foarte putin", spune Maura Klassek.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24