Companii

Agricola Bacău: Doar produsele premium mai aduc profit

Agricola Bacău: Doar produsele premium mai aduc profit

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Gabriel Razi

17.09.2012, 00:07 1332

Grupul Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari jucă­tori de pe piaţa locală a cărnii de pasăre, îşi vede planul de afaceri schiţat la începutul anului pus sub semnul întrebării după ce seceta a încadrat cele mai importante materii prime agricole pe o pantă puternic ascendentă.

Produsele precum grâul, porumbul sau şroturile de soia, folosite în hrana pasărilor din fermele industriale, acoperă 70% din costurile de producţie. În aceste condiţii, oficialii Agricola Bacău spun că singurele produse care mai aduc profit sunt cele din segmentul premium.

"Am bugetat un profit de patru milioane de euro în 2012, dar nu ştiu dacă o să ajung la acest nivel pentru că toate calculele au fost făcute pe o cotaţie de aproximativ 750 de lei/tonă a cerealelor, iar acum preţurile în piaţă sunt de 1.200 de lei/tonă", a declarat Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău, în cadrul unui eveniment organizat de companie cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înfiinţare.

Datele Ministerului Agriculturii arată că preţul cărnii de pui variază între 7,5 şi 9,8 lei/kilogram, un nivel egal cu aceeaşi perioadă din anul trecut.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO