Companii

Agricola Bacău, vânzări mai mari cu 10%

Autor: Gabriel Razi

27.04.2011, 23:37 87

Afacerile Agricola Bacău, unul dintre ceimai mari jucători de pe piaţa căr­nii de pasăre, au crescut înprimele trei luni ale acestui an cu 10% faţă de aceeaşi perioadă aanului trecut, până la aproape 25 milioane de euro.

Motorul creşterii a fost repre­zen­tat de vânzările de carne depui care au avansat cu 40% în volum şi aproape 50% din punct devedere valoric.

"Creşterea reală este undeva la 20%. Îmi place să spun că nu amma­jo­rat preţurile, ci ne întoarcem la ni­velul din 2009. Anultrecut am scăzut pre­ţu­rile cu 12%, iar în acest an le-amma­jo­rat tot cu 12%", spune Grigore Horoi, pre­şedinte al AgricolaBacău.

Horoi precizează că s-a orientat că­tre creşterea volumului devânzări la car­nea de pasăre în condiţiile în care pia­ţa locală nua putut susţine anul tre­cut creşterea preţurilor. "În perioadasi­mi­­lară a anului trecut industria noas­tră a trecut prin celemai dificile momente, eliminarea subvenţiei, pre­ţuri în scă­dere,stocuri în creştere", explică Horoi.

Pentru acest an Agricola îşi pro­pune să îşi majoreze afacerilecu 7% pentru divizia care produce carne de pa­săre, cu circa 20%pentru produsele semipreparate, 10% pentru salamurile crud-uscateşi afaceri la nivelul anului trecut pentru categoria ouălor decon­sum. "Pentru acest an ne-am buge­tat o creştere de circa 10% aafacerilor la nivelul întregului grup", precizează GeorgheHoroi.

Grupul Agricola include firmele Agricola Internaţional, Salbac,Euro­prod, Comcereal, Aicbac, Suinprod şi Avicola Lumina -Constanţa. În 2010, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 408milioane de lei, din care circa 280 de milioane de lei au fostgenerate de firma Agricola Internaţional Bacău, care produce şicomercia­li­zea­ză carne de pasăre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO