Companii

ALD Automotive, contracte de 20 mil. euro

26.10.2006, 19:04 19

ALD Automotive, divizia de management de flote si leasing operational a BRD Groupe Societe Generale, a incheiat in primele noua luni ale anului contracte in valoare de 20 de milioane de euro, ajungand deja la 1.400 de autovehicule administrate, tinta previzionata pentru intreg anul.
"Piata de leasing operational full service a cunoscut o dinamica importanta din 2005, de cand ne-am inceput activitatea, si suntem convinsi ca va continua sa creasca intr-un ritm sustinut, companiile cautand nu doar o solutie de finantare, ci si una de eficientizare a administrarii flotei lor de autovehicule", a declarat Philippe Valigny, directorul general al ALD Automotive Romania.
Pentru consolidarea si cresterea calitatii serviciilor de leasing operational full service pentru flote de autovehicule, ALD Automotive si-a extins reteaua de furnizori, de la inceputul activitatii in Romania, pana in prezent semnand mai mult de 200 de acorduri cu furnizori repartizati pe toata suprafata tarii.
Pentru anul viitor, oficialii ALD Automotive estimeaza o dublare a afacerilor pe fondul cresterii sustinute a flotelor companiilor mari din Romania. Procentul de crestere pentru 2007 este de peste 100%, numarul estimat de vehicule ce vor fi in administrarea companiei putand ajunge la 3.000 de unitati.
Primii si cei mai importanti clienti ai companiei au fost multinationalele. Segmentul care va aduce in continuare cresterea companiilor din domeniul administrarii de flote va fi insa cel al firmelor romanesti carora le-a trebuit o perioada de acomodare si de informare asupra produsului, dar care incep acum sa-si externalizeze aceste servicii.
Anul acesta, piata leasingului operational cu administrare de flote auto a crescut, numarul jucatorilor ajungand la 5. Pe langa ALD mai functioneaza, in ordinea intrarii pe piata, compania Fleet Management Services, cu o prezenta de peste 10 ani, APP Finance, infiintata in anul 2002, Sixt New Kopel, detinuta de grupul israelian Schlomo si Porsche Mobility, cea mai noua divizie a holdingului Porsche, condusa de directorul general Peter Demmer, care este in acelasi timp si CEO al grupului financiar Porsche.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24