Companii

Alexandrion: Legea insolvenţei trebuie anulată, nu modificată

Foto Victor Ciupuliga

Foto Victor Ciupuliga

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.12.2013, 21:25 2157

Nawaf Salameh, fondatorul şi preşedintele executiv al Alexandrion Grup România, cel mai mare producător local de băuturi spirtoase, consideră că legea insolvenţei a fost cea mai mare greşeală făcută de România în ultimii ani.

„Legea insolvenţei este cea mai mare problemă pe care o avem. Cei mai grei ani pentru mine ca om de afaceri, pentru Alexandrion, dar nu numai, ci şi pentru România, au fost cei care au urmat acestei legi a insolvenţei. Această lege nu trebuie modificată, ci anulată pur şi simplu“, a declarat Nawaf Salameh, 48 de ani, care a pus bazele grupului Alexandrion în anii ‘90.

În cinci ani de criză în România au intrat în insolvenţă peste 100.000 de firme, în condiţiile în care la finalul anului trecut erau active 690.000 de societăţi comerciale.

Nawaf Salameh nu este singurul antreprenor local care consideră că legea insolvenţei nu este benefică pentru mediul de afaceri. Aurel Köber, omul de afaceri care controlează unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de lacuri şi vopsele, compania Köber, spunea la începutul acestui an că legea insolvenţei favorizează excesiv datornicii. Ideea este susţinută şi de Valeriu Leucuţă, proprietarul companiei SC Cable SRL din Oradea, care consideră că România pierde miliarde de euro de pe urma firmelor intrate în insolvenţă şi milita pentru anularea legii insolvenţei.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO