Algocalmin aduce 16% din vânzările Sanofi

Secțiune susținută de Medlife Logo

30 mai 2014 Autor: Ioana David

Algocalmin, unul dintre cele mai vechi branduri de medicamente din România, a în­re­gistrat vânzări de peste 10 milioane de cutii în intervalul aprilie 2013 – martie 2014 si­mi­lare cu cele din exerciţiul financiar anterior.
 
Acesta este cel mai bine vândut produs din portofoliul Sanofi în volum, aflându-se totodată şi pe primul loc în topul celor mai vân­dute medicamente din România (tot în volum), potrivit reprezentanţilor Sanofi, care ci­tează date ale firmei de cercetare IMS Health.
 
Algocalmin este un medicament care se eli­berează pe bază de prescripţie medicală (are acest statut din 2011, anterior putând fi cum­părat şi fără reţetă), iar pe primul loc în topul celor mai vândute pastile se află de mai mulţi ani. „Şaisprezece la sută din vânzările în volum ale Sanofi sunt generate de Algo­cal­min“, a spus Simona Cocoş, directorul ge­ne­ral al Zentiva România. Ea citează datele IMS Health care se referă la grupul Sanofi (fără Pasteur) pe piaţa locală. Algocalmin este produs de fabrica Zentiva din Ca­pit­ală, care este de­ţinută de francezii de la Sanofi. Algocalmin a fost lansat la înce­putul anilor '60, la scurt timp de la înfiinţarea fabricii producătoare, care iniţial se numea Uzina de Medicamente Bucureşti (şi care a fost redenumită Sicomed după 1990, pentru ca ulterior să ia numele cehilor de la Zentiva, după ce a fost achizi­ţionată de aceştia).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.05.2014

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
sanofi
, romania
, medicamente
, vanzari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide