Companii

Alina Culcea devine CEO al Actavis, dupa ce a asigurat interimatul

03.05.2010, 23:06 114

Compania farmaceutica Actavis, cu afaceri de peste 100 mil. europe piata locala, a numit-o pe Alina Culcea pe pozitia de directorgeneral al diviziei din Romania, dupa ce timp de mai multe luni aocupat aceasta pozitie interimar.

"Incepand cu finalul lunii aprilie 2010, Alina Culcea a preluatoficial functia de director general al diviziei Actavis dinRomania, dupa ce a asigurat in ultimele sase luni conducereainterimara a companiei. Simultan, Alina Culcea a fost director deresurse umane si comunicare in cadrul Actavis Romania", au spusreprezentantii Actavis.

Inainte ca Alina Culcea sa preia conducerea interimara, seful peRomania al Actavis a fost Dragos Damian (actualul CEO alproducatorului Terapia Ranbaxy), care a avut un mandat extrem descurt, iar anterior Laurentiu Scheusan a avut fraielecompaniei.

Culcea, 38 de ani, a inceput sa lucreze in cadrul Actavis in mai2006, cand a ocupat functia de director de resurse umane.Absolventa a Universitatii de Medicina din Bucuresti, ea a mailucrat si in cadrul GlaxoSmithKline Romania si Pfizer Romania.

Actavis detine pe piata locala o unitate de productie (fostafabrica Sindan), un distribuitor, dar importa si produse alefirmei-mama. Fabrica Actavis este cel mai mare exportator local inacest moment, producatorul estimand in acest an o crestere de15-20% a livrarilor externe comparativ cu nivelul de 28 mil. eurodin 2009.

Producatorii locali nu au in general o prezenta solida laexport, majoritatea concentrandu-se pe piata interna. Recent,LaborMed a anuntat ca vrea sa-si consolideze prezenta din Polonia,in timp ce anul trecut GlaxoSmithKline (GSK) spunea ca ar puteademara exporturile pentru un antidepresiv care ar urma sa ajunga inzeci de state.

Actavis se afla in top 20 cei mai mari jucatori din industriafarmaceutica, pe o piata de aproape 2 miliarde de euro anultrecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO