Companii

Alive Capital, furnizor de energie deţinut de cehii de la Emma Capital, vrea până în 2025 circa 350 MW în verde. „Până acum, am achiziţionat 220 MW“. „Realizarea acestor ţinte se va face atât prin investiţii în proiecte noi, cât şi prin achiziţia unor capacităţi de producere aflate în funcţiune“

Reprezentanţii Alive Capital mai spun că 82% din totalul livrărilor de energie vin de la proiecte de energie verde, domeniu în care se vor concentra investiţiile companiei în următorii ani.

Reprezentanţii Alive Capital mai spun că 82% din totalul livrărilor de energie vin de la proiecte de energie verde, domeniu în care se vor concentra investiţiile companiei în următorii ani.

Autor: Roxana Petrescu

05.04.2023, 00:07 178

  Alive Capital, un business din furnizarea de energie, a fost preluat la începutul anului trecut de Premier Energy, cel mai mare distribuitor independent de gaze naturale local, în spatele căruia se află cehii de la Emma Capital.

Alive Capital, furnizor de energie electrică şi de servicii pentru actorii din piaţa de energie electrică, a terminat anul trecut cu un business de 160 de milioane de euro (circa 784 de milioane de lei), aproape dublu faţă de 2021.

„Considerăm că acest rezultat a fost posibil ca urmare, în primul rând, a creşterii volumului de energie furnizată către consumatori finali, coroborat cu creşterea preţului acesteia, precum şi a creşterii numărului de clienţi pe linia de servicii integrate din domeniul energiei regenerabile“, spun reprezentanţii Alive Capital. Potrivit acestora, anul 2022 a fost marcat, în ansamblu, de foarte multe provocări, ce au avut la bază în primul rând numeroasele schimbări legislative din domeniul energiei şi în al doilea rând evoluţia preţului acesteia atât la nivel european, cât şi local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO